Praktijk vormend onderwijs

Arbeidsmatige vaardigheden

In het Praktijk Vormend Onderwijs (PVO) maken de leerlingen tussen de 12 en 20 jaar, gedurende de VSO-periode, kennis met verschillende potentiƫle arbeidsmatige vaardigheden. Dit onderwijs draagt bij aan een goede voorbereiding op een stageplek en op een toekomstige werkplek. Het PVO onderwijs omvat de volgende profielen:

  • Horeca (koken, bakken, restaurant, boodschappen )
  • Textiel (weven, vilten, naaien, met en zonder machine)
  • Techniek (fietsenwerkplaats, houtbewerking, kaarsentrekken)
  • Groen (groenvoorziening, bloemschikken, boerderij, kas, dierverzorging)

Elke dinsdag en donderdag

De leerlingen krijgen de PVO-lessen elke dinsdag en donderdag tussen 13.00 uur en 14.30 uur. Ze krijgen les in groepjes van vier tot zes leerlingen. De leerkracht treedt in de PVO lessen zoveel mogelijk op als coach. Er wordt gedifferentieerd op leeftijd en niveau. De PVO-lessen dragen bij aan het behalen van leerdoelen uit de CED-leerlijn Voorbereiding op Dagbesteding en Arbeid.

Er wordt gewerkt met erkende methodes. Als afsluiting krijgen de leerlingen een deelcertificaat. Er is dan een officieel tekenmoment met de PVO-coƶrdinator. De certificaten worden verzameld in de portfoliomap van de leerling. In deze map worden alle certificaten verzameld. Aan het einde van de schoolloopbaan ontvangt de leerling deze map.

Nieuws over

Lees het laatste nieuws over de school.
Onderdeel van: